Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsveicis konkursa "Jaunais vilnis" dalībniekus, informēja Krievijas prezidenta preses dienests.

"Priecājos jūs sveikt un apsveicu ar starptautiskā konkursa "Jaunais vilnis" atklāšanu. Pēc tradīcijas, šajās vasaras dienās viesmīlīgā Jūrmala pulcē jaunos izpildītājus no daudzām pasaules valstīm," teikts Putina apsveikumā.

"Svarīgi, ka tādas radošās skates kā "Jaunais vilnis" dod jauniešiem brīnišķīgu iespēju parādīt savu talantu un izcilās spējas, ir jaudīgs tramplīns uz profesionālajām virsotnēm, audzina viņos iniciatīvu, mērķtiecību un pārliecību par saviem spēkiem," raksta Krievijas prezidents.

"Bez šaubām, kļūt par fināla dalībnieku Jūrmalā  -  tie ir reti labi panākumi un liela atbildība," uzsver Putins.

"Vēlu visiem jaunajiem dziedātājiem un dziedātājām, mūzikas grupām, kuras uzvarēja atlases kārtās, iedvesmu un veiksmi uz koncertzāles "Dzintari" skatuves, bet Latvijas iedzīvotājiem un viesiem, miljoniem televīzijas skatītāju - spilgtus un neaizmirstamus iepaidus," sacīts Krievijas prezidenta apsveikumā.

Jau ziņots, ka Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no otrdienas līdz svētdienai notiek starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis".

Šogad konkursā sacentīsies 16 dalībnieku no 14 dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Itālijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Somijas un Ukrainas. Latviju šogad konkursā pārstāvēs vokālā grupa "Framest".

"Jaunais vilnis" Jūrmalā pulcē Krievijas un arī pašmāju šovbiznesa zvaigznes, politiķus un uzņēmējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!