Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas premjers Vladimirs Putins saviem pasaules valstu kolēģiem izsūtījis apsveikumus Jaunajā gadā. Apsveikumi adresēti ASV prezidentam Barakam Obamam, Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī, Itālijas un Lielbritānijas premjeriem Mario Monti un Deividam Kameronam, kā arī Vācijas kanclerei Angelai Merkelai, vēsta portāls "RIA novosti".

"ASV prezidentam nosūtītajā apsveikumā Putins apmierināti uzsvēris, ka šogad abu valstu attiecības ir attīstījušās un kopīgiem spēkiem ir izdevies sasniegt būtiskus rezultātus vairākās sfērās," apsveikumā teikto citējis Putina pārstāvis. Sevišķi Putins uzteicis ASV Senāta ratificēto jauno Stratēģiskā bruņojuma samazināšanas līgumu, kuru ASV un Krievija decembrī parakstīja Prāgā, kā arī sarunu noslēgšanos par Krievijas pievienošanos Pasaules Tirdzniecības organizācijai.

Apveikumā Kameronam Putins izteicis cerību, ka jaunajā gadā abām valstīm izdosies nostiprināt attiecības daudzās jomās – gan politikā, gan ekonomikā un tirdzniecībā, kultūrā un zinātnē.

Ar Jauno gadu sveicot Merkelu, Putins slavējis abu valstu uzsāktos liela mēroga projektus, tostarp pirmo posmu "Nord Stream" projektam. Putins pauda pārliecību, ka 2012.gads abu valstu attiecībās ienesīs jaunas vēsmas un iespējas.

Apsveikumā Sarkozī Putins izteica lielu pateicību Francijai par abu valstu abpusējo attiecību stiprināšanu. Krievijas premjerministrs aicināja turpināt abu valstu konstruktīvo sadarbību, uzsverot, ka šī sadarbība ir nozīmīga abu valstu dzīvē, stabilitātē un Eiropas drošībā.

Vēršoties pie Itālijas premjera Monti, Putins slavēja labās attiecības arī ar šo valsti, īpaši uzverot notikušās itāļu valodas un kultūras dienas Krievijā un krievu kultūras dienas Itālijā.

Jaungada apsveikumus Putins nosūtījis arī citu valstu līderiem, tostarp Baltkrievijas un Ukrainas vadītājiem.

Jau vēstīts, ka 2012.gadā Putins kandidēs uz Krievijas prezidenta amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!