Krievijas prezidents Vladimirs Putins mēnesi pēc nelaimes gadījuma ar zemūdeni ir atbrīvojis no pienākumiem jūras kara flotes komandieri, admirāli Vladimiru Kurojedovu, informē ārvalstu mediji.
Tikai ar ārvalstu spēku palīdzību augustā tika atbrīvoti septiņi Krievijas jūrnieki, kuri jūras dzelmē bija iesprostoti avarējušā zemūdenē “AS-28”.

Zemūdenes apkalpe, cīnoties ar gaisa trūkumu, tika izglābta pēc trīs jūras dibenā pavadītām dienām, raksta BBC.

Putins nav sniedzis nekādus paskaidrojumus par Kurojedova atbrīvošanu. Viņa vietā ir iecelts iepriekšējais komandiera vietnieks, admirālis Vladimirs Masorins.

Prezidents paziņoja, ka kopš Kurojedova iecelšanas amatā 1997.gadā ir uzlabojies jūras kara flotes darbs un bijusi vērojama attīstība, taču šajā laikā pieredzēti arī “smagi notikumi” un “traģēdijas”.

Klīst informācija, ka flotes vadības maiņa varētu būt notikusi arī Kurojedova sliktās veselības dēļ. Kāda militārpersona ir atklājusi, ka admirālis divus mēnešus ir pavadījis slimnīcā un nesen pārcietis sarežģītu operāciju.

Krievijas mediji pagājušajā mēnesī asi kritizēja viņu par nespēju piemēroti rīkoties krīzes situācijā.

Kurojedovs vadīja floti arī zemūdenes “Kursk” traģēdijas laikā 2000.gadā, kad nogrimušajā zemūdenē gāja bojā visi 118 apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!