Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju izlēmis pārcelt 22. aprīlī ieplānoto tautas nobalsošanu par konstitūcijas grozījumiem.

Jauno balsošanas datumu noteiks speciālisti, kuri izvērtēs situāciju ar koronavīrusu un noteiks, kad balsošana būs droša, speciālā televīzijā translētā uzrunā tautai pavēstīja Putins.

Tāpat viņš paziņoja, ka nākamā nedēļa no 28. marta līdz 5. aprīlim tiek pasludināta par brīvdienām ar darba algas saglabāšanu.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā ar Covid-19 vīrusu inficējušies 658 cilvēki.

Konstitūcijas grozījumi cita starpā ļaus Putinam kandidēt uz vēl diviem pilnvaru termiņiem valsts galvas amatā un palikt pie varas līdz 2036. gadam.

Konstitūcijas grozījumu vidū ir arī minimālās algas noteikšana, kā arī pensijas līmeņa sasaiste ar dzīves dārdzības līmeni, kas pilsoņus varētu motivēt balsot grozījumiem par labu.

Grozījumi paredz, ka Krievijā tiks aizliegtas viendzimuma pār laulības, turklāt pamatlikumā būs minēts Dievs, šādi iezīmējot atteikšanos no Padomju Savienībā valdījušās ateisma doktrīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!