Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam viņa radītā politika "beigsies slikti" jebkurā gadījumā un valsti sagaida apvērsums, uzskata Krievijas rakstnieks Grigorijs Čhartišvilli, kurš pazīstams ar pseidonīmu Boriss Akuņins.

Tādu viedokli rakstnieks paudis medijam "Deutsche Welle".

"Vladimiram Putinam vairs nav izvēles. Viņš beigs slikti jebkurā gadījumā. Tas notiks vai nu kā galma apvērsums, vai sociālais sabrukums. Kad sistēma atsakās no vēlēšanām, tā neatstāj izvēli tautai," uzskata literāts.

Krievijas vara ir liegusi sev iespēju ieviest izmaiņas mierīgā ceļā, viņš uzskata.

"Tas, ko mēs pēdējā laikā centāmies darīt, un tas, kas mums neizdevās - galvenokārt Krievijas varas stulbuma un tuvredzības dēļ, - bija miermīlīgas pārejas līdzeklis. Vara to nesaprata. Tagad viņa sev šādu iespēju ir liegusi," laikraksts citē Akuņinu.

Vēstīts, ka Krievija ir sākusi agresīvu ārpolitiku, februāra beigās okupējot Ukrainas piederošo Krimas pussalu. Putins arī ir nosaucis krievus par vienu no "visvairāk sadalītajām tautām", solot aizstāvēt "krievu intereses".

Tāpat Krievija ar separātistu kaujinieku darbību destabilizē situāciju Ukrainas austrumos, Kremlim lojālie mediji piedalās propagandas karā pret Ukrainas valdību un Rietumiem.

Putina rīcība ir novedusi Krieviju starptautiskā izolācijā. Eiropas Savienība (ES), ASV un citas valstis ir noteikušas sankcijas pret virkni Krievijas augstāko amatpersonu un Kremlim lojālu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!