Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien savā rezidencē Zavidovā Tveras apgabalā neoficiālā atmosfērā tikās ar Kremli atbalstošās jauniešu organizācijas "Naši" ("Mūsējie") aktīvistiem un pauda pārliecību, ka viņi "spēs ietekmēt situāciju Krievijā".
"Naši" sevi dēvē par antifašistisku kustību, bet Kremļa kritiķi uzskata, ka tā izveidota, lai pārorientētu jebkādas jauniešu protesta izpausmes atbilstoši Kremļa interesēm un novērstu "oranžās revolūcijas" iespēju Krievijā pirms 2008.gada prezidenta vēlēšanām.

Divu mēnešu laikā tā ir jau otrā reize, kad Putins tiekas ar šopavasar dibinātās organizācijas pārstāvjiem.

"Esmu pilnīgi pārliecināts: ja vien jūs nestrādāsiet pārlieku birokrātiski un šabloniski, tad spēsiet palīdzēt - nevis valsts valdībai, bet sabiedrībai un pašai valstij," paziņoja Putins. "Nav šaubu, ka jūs spēsiet ietekmēt situāciju Krievijā."

Putina kritiķi uzskata, ka Kremlis šobrīd cenšas visiem iespējamajiem līdzekļiem nodrošināties pret politiskajiem oponentiem pirms nākamajām vēlēšanām.

"Naši" apgalvo, ka nesaņem nekādu finansējumu no Kremļa un ka organizāciju atbalsta patriotiski noskaņoti Krievijas uzņēmēji. Tiesa, viņi atzīst, ka Kremlis sniedz viņiem "morālu atbalstu". Putina Personāla daļas vadītāja vietnieks Vladislavs Surkovs nesen izteicās, ka augstu vērtē šo organizāciju.

Ar Putinu Zavidovā tikās organizācijas "komisāri" un aktīvisti, kas tikko atgriezušies no "Naši" pirmās vasaras nometnes. Uzrunājot viņus, prezidents aicināja organizāciju pirmām kārtām palīdzēt valstij cīnīties pret alkoholismu, narkomāniju, nacionālo un rasu neiecietību, vēsta Krievijas mediji.

Pēc "oranžās revolūcijas" Ukrainā postpadomju telpas drošības dienesti likuši noprast, ka sadarbojas, lai nepieļautu šādu notikumu atkārtošanos citās bijušās PSRS republikās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!