Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka Ukrainai nāksies saskarties ar "sekām" par tās ceturtdien uzsākto drošības operāciju pret prokrieviskajiem separātistiem valsts austrumos, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"Ja Kijeva patiešām Slovjanskā sāk izmantot armiju, tas ir ļoti nopietns noziegums pret pašas tautu," paziņoja Putins.

Kijevas darbībai pret Ukrainas tautu būs "sekas", tai skaitā Krievijas un Ukrainas starpvalstu attiecībās, norādīja Putins.

Vēstīts, ka ceturtdien no separātistu kontrolētās Slovjanskas pilsētas pienāk ziņas, ka ir sākusies drošības spēku operācija. Iekšlietu ministrija ziņo, ka operācijas laikā ir nogalināti pieci bruņotie separātisti un likvidēti trīs nelegāli uzcelti kontrolpunkti uz ceļiem.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā "Batkivščinas" politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt pretterorisma operācijas aktīvu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!