Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis pārliecību, ka abas no Ukrainas konfliktā iesaistītajām pusēm vairākkārt pārkāpušas Minskā noslēgto vienošanos, vēstī ziņu aģentūra “Interfax”.

Ar šo paziņojumu Putins nāca klajā pēc tikšanas ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu.

“Cerēsim, ka Kijeva spēs rast abpusēji apmierinošu risinājumu ar Doņecku un Luhansku un, pats svarīgākais, pieliks punktu konflikta militārajai daļai,” norādīja Putins.

“Visi to akceptē, bet tas ir jādara, cik ātri vien iespējams. Es ļoti ceru, ka tas tiks paveikts drīz, jo tikai pēc tam, kad būs pielikts punkts apšaudēm un cilvēku nāvēm, būs iespējams runāt par patiesiem politiskajiem procesiem un ierastās politiskās telpas atjaunošanu,” pavēstīja Putins.

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko novembrī paudis pārliecību, ka prokrieviskie kaujinieki faktiski atteikušies no Minskā slēgtās vienošanās.

Ukrainas konflikts aizsākās 2014.gada februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Ukrainas armija ceturtdien paziņoja, ka valsts austrumu reģionos tā cīnās pret vairāk nekā 30 000 kaujinieku. 10 000 no tiem esot Krievijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!