Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas ziņu aģentūras vēstī, ka prezidents Vladimirs Putins izraudzījies finanšu ministra vietnieku Maksimu Oreškinu, lai viņš stātos Krievijas ekonomikas attīstības ministra amatā, aizstājot Alekseju Uļukajevu, kuram izvirzītas apsūdzības kukuļa izspiešanā un kukuļņemšanā.

"Interfax" norāda, ka Putins trešdien ticies ar Oreškinu, uzslavējis viņa darbu un piedāvājis paaugstinājumu amatā, kuru viņš arī pieņēmis.

Oreškins ir ekonomists ar darba pieredzi banku sektorā, kurš iepriekš vadīja Finanšu ministrijas ilgtermiņa plānošanas nodaļu pirms pērn kļuva par finanšu ministra vietnieku.

Kā ziņots, Krievijas varasiestādes 14.novembrī aizturēja Uļukajevu, apsūdzot viņu kukuļa izspiešanā un kukuļņemšanā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pavēstīja, ka pret ministru ierosināta krimināllieta par kukuļņemšanu īpaši lielos apmēros.

Krievijas Federālā drošības dienesta un Izmeklēšanas komitejas izmeklēšanā esot noskaidrots, ka Uļukajevs kompānijas "Rosņeftj" pārstāvim pieprasījis kukuli divu miljonu dolāru apmērā par "Ekonomiskās attīstības ministrijas izsniegto pozitīvo novērtējumu", kas ļāva Krievijas lielākajai naftas kompānijai "Rosņeftj" no valdības iegādāties naftas kompānijas "Bašņeftj" akciju kontrolpaketi.

Maskavas tiesa Uļukajevam kā drošības līdzekli piemēroja mājas arestu, bet nedaudz vēlāk prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu pa viņa atcelšanu no amata, jo ministrs "zaudējis uzticību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!