Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Jaunā gada uzrunā pateicās iedzīvotājiem par vienotību un gatavību aizstāvēt valsts intereses aizgājušā 2014. gadā.

"Vēlētos patiesi pateikties visiem par vienotību un solidaritāti, par patiesīgumu, godīgumu, taisnīgumu un atbildību par savas valsts likteni. Par nemainīgu gatavību aizstāvēt Krievijas intereses, būt kopā ar to gan triumfa dienās, gan izaicinājumu brīžos, lai piepildītu visdrosmīgākos un ambiciozākos plānus," teica Putins.

Viņš uzrunā iedzīvotājiem pieminēja arī Krimas pievienošanu Krievijai. "Dzimtenes mīlestība ir viena no spēcīgākajām sajūtām, kas pilnā mērā atklājās brālīgā Krimas un Sevastopoles atbalstā, kad viņi stingri nolēma atgriezties savās dzimtajās mājās. Šis notikums uz mūžiem paliks par svarīgāko pagrieziena punktu mūsu vēsturē," sacīja Krievijas prezidents.

Tāpat Putins piebilda, ka aizvadītā gada Soču Olimpiskās spēles bija kā sapņa piepildījums: "Mēs ne tikai sagatavojāmies un novadījām labākās Ziemas Olimpiskās spēles vēsturē, bet arī uzvarējām tajās. Šī uzvara ir visas mūsu valsts pilsoņu nopelns: gan olimpiešu, gan to, kas viņus atbalstīja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!