Sīrijas krīzi iespējam atrisināt, vienīgi nostiprinot valsts varu šajā valstī, intervijā ASV telekanālam CBS atzina Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Interviju telekanālam Putins sniedzis, tuvojoties gaidāmajai ANO Ģenerālajai Asamblejai. Pilnā apjomā tā tiks pārraidīta svētdien, bet atsevišķi tās fragmenti jau tagad publicēti tīmeklī.

"Un nav nekāda cita veida, kā atrisināt Sīrijas krīzi, kā vien nostiprinot pastāvošos valsts institūtus un sniedzot tiem palīdzību cīņā ar terorismu," norādīja prezidents.

Nepieciešams mudināt Sīrijas varasiestādes "uz dialogu ar ar opozīcijas veselīgo daļu un reformu īstenošanu", viņš piebilda.

"Atbilstoši manai visdziļākajai pārliecībai, rīkojoties pretējā virzienā, kas ir vērsts uz leģitīmās valdības izpostīšanu, tiks radīta situācija, kuru var redzēt citās šī reģiona valstīs vai arī citos reģionos, piemēram, Lībijā, kur valsts institūti ir iznīcināti. Mēs redzam līdzīgu situāciju, diemžēl, arī Irākā," sacīja Putins.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos.

Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!