Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien kategoriski noraidīja iespēju sākt sarunas ar Ičkerijas (Čečenijas) prezidentu Aslanu Mashadovu, lai noslēgtu miera līgumu.
‘Miera sarunas ar Čečeniju nav iespējamas’, tā Putins

Mashadovs "apstākļos, kad Krievija faktiski atzina Čečenijas neatkarību, 1996.gadā ieguva varu republikā. Kā viņš izmantoja šo varu? Ko sastrādāja? Viņš ir vainīgs saimnieciskajā sabrukumā, badā, pilnīgā garīgās un sociālās sfēras sabrukumā. Viņš noveda Krieviju un Čečeniju līdz karam," apgalvoja Putins.

"Tie, kuri izvēlas Mashadovu, izvēlas karu," sacīja Krievijas prezidents, Kremlī tiekoties ar promaskaviski noskaņotajiem Čečenijas sabiedrības pārstāvjiem, kas nesen nosūtīja Krievijas prezidentam aicinājumu paātrināt tādas Čečenijas konstitūcijas pieņemšanu, kas paredzētu šīs republikas atrašanos Krievijas sastāvā.

"Visus [Mashadova atbalstītājus], lai kur viņi neatrastos - Krievijas teritorijā vai aiz tās robežām - mēs uzskatīsim par teroristu atbalstītājiem", uzsvēra Putins.

Tiem, kuri iesaka viņam sākt sarunas ar Mashadovu, Putins ieteica "sākt sarunas ar bin Ladenu vai mullu Omāru".

Viņš arī apgalvoja, ka Čečenijas neatkarības piekritēji vēlas izveidot "viduslaiku kalifātu", kas ietvertu ne tikai Čečeniju, bet arī visas Ziemeļkaukāza republikas un daļu Krasnodaras un Stavropoles novadu teritorijas, kā arī destabilizēt situāciju Pievolgā, kur dzīvo musulmaņu tautas tatāri un baškīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!