Foto: RIA Novosti/Scanpix

Līdz šim piesardzīgais Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir kļuvis par neapdomīgu un bīstamu pokera spēlmani, sarunā ar Igaunijas nacionālo televīziju ETV otrdien norādīja "Economist" apskatnieks un Austrumeiropas eksperts Edvards Lūkass.

Lai gan Rietumi zina, kā viņu neitralizēt, tie atsākās to darīt, vienlaikus atzina Lūkass.

"Liela daļa Eiropas vēl joprojām guļ," viņš norādīja. Krievija izmanto plašu draudu spektru, ar kuriem Rietumi līdz šim nav saskārušies.

"Krievija nav izcila tajā, ko dara. Viņi pieļauj kļūdas, vai tā būtu spiegošana vai ekonomiskās sankcijas, vai kas cits. Tomēr tāpēc, ka pretestība no Rietumiem ir tik vāja, viņi paliek nesodīti," piebilda eksperts.

Komentējot vēso Putina sagaidīšanu G20 samitā, Lūkas norādīja: "Mani satrauc viņa publiskā pazemošana, jo tas var viņu mudināt atbildēt ar ko neapdomīgu, un mums jāņem vērā, ka Putins aizvien biežāk rīkojas neapdomīgi. Kādreiz viņš bija diezgan piesardzīgs un spēlēja šahu, tomēr tagad man liekas, ka viņš ir diezgan neapdomīgs un spēlē pokeru un pašreizējos apstākļos kļuvis ļoti bīstams."

"Man liekas, ka Rietumi visumā zina, kas tiem jādara - jāatrod Rietumos viņa netīrā nauda un cilvēki, kas Rietumos palīdzējuši viņam to atmazgāt. Taču šobrīd mums nav vēlmes to darīt, un viņš to redz un uzskata par vājuma pazīmi," uzsvēra Lūkass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!