Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam aprīkoti divi identiski darba kabineti viņa Piemaskavas rezidencē Novoogarjovā un Sočos, kas viņam dod iespēju Melnās jūras piekrastes kūrortā notikušas darba tikšanās uzdot par notikušām Piemaskavā, izpētījis portāls "Projekt".

Medija žurnālisti pie šāda secinājuma nonākuši, izanalizējot prezidenta darba grafiku un brīvpieejas informāciju, kā arī secinājumus viņiem apstiprinājuši četri avoti.

"Projekt" kā piemēru sniedz faktu, ka saskaņā ar Kremļa informāciju Putins atrodas Piemaskavā, lai gan tajā pašā dienā viņa lidmašīna devusies uz Sočiem.

"Patiesībā Putins Melnās jūras piekrastē atrodas vismaz kopš vasaras beigām, bet par to nevēlējās paziņot – visi gaidīja otro koronavīrusa vilni. Tādos brīžos, kā uzskata Kremlī, tautai ir jādomā, ka prezidents atrodas galvaspilsētā vai blakus tai," medijam pastāstīja kāds par prezidenta darba grafiku informēts avots.

Kremlim būtu ļoti sarežģīti falsificēt Putina atrašanās vietu, ja viņa darba gaitas atainotu žurnālisti, taču kopš Covid-19 pandēmijas sākuma žurnālistiem klātienē vairs nav iespējas ar viņu tikties, ja neskaita valsts raidsabiedrības filmēšanas grupu, skaidro "Projekt".

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz "Projekt" jautājumiem par šo informāciju neatbildēja.

Savukārt portālam "Daily Storm" Peskovs norādīja, ka šīs ziņas ir "kārtējās muļķības" – prezidents strādājot Maskavā un dodoties komandējumos.

Iepriekš "Projekt" ziņoja, ka visiem, kas tiekas ar 65 gadus veco prezidentu, ir pirms tam jāievēro ļoti stingri karantīnas pasākumi.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā līdz šim konstatēti vairāk nekā 2,5 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumi un vairāk nekā 44 tūkstoši cilvēku no slimības miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!