Krievija aizstāvēs savas intereses ar Maskavai pieņemamām metodēm tāpat, kā to dara ASV, preses konferencē pēc Krievijas un Eiropas Savienības (ES) galotņu sanāksmes paziņoja prezidents Vladimirs Putins, komentējot ASV viceprezidenta Dika Čeinija nesen izteikto kritiku.
"Kas attiecas uz novērtējumu mūsu attiecībām ar citām valstīm, mēs šīs attiecības, pirmkārt, apspriedīsim ar tām," paziņoja Putins. "Mēs redzam, kā ASV aizstāv savas intereses, un redzam, kādas metodes un līdzekļus viņi tam izmanto. Kad mēs cīnāmies par savām interesēm, tad mēs arī tās aizstāvam ar metodēm, kas piemērotas mūsu uzdevumu atrisināšanai, un dīvaini, ka tas kādu pārsteidz."

Vislielāko "pārsteigumu" Putins pauda par to, ka trešās valstis varot paust neapmierinātību par vienošanos starp Krieviju un Ukrainu par gāzes piegādēm. Viņš apgalvoja, ka Ukraina "ar sava prezidenta lūpām" izteikusi apmierinātību ar šo vienošanos un uzskatot to "ne tikai par pieņemamu, bet par absolūti un vienīgi pareizo risinājumu".

Vienlaikus Putins uzsvēra, ka ASV ir viens no lielākajiem Krievijas partneriem, un ka Maskavai attiecības ar Vašingtonu ir svarīgas.

"Ir daudzas sfēras, kurās Krievijas un ASV partnerību nekas nevar aizstāt," teica prezidents. Viņš pauda pārliecību, ka tāpat domā daudzi Maskavas partneri ASV, tai skaitā arī prezidents Džordžs Bušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!