Krievijai ir jāaizstāvas, ja tā tiek apdraudēta, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, piebilstot, ka tās robežām tuvojas NATO.

"Ja kāds apdraud mūsu teritorijas, tas nozīmē, ka mums atbilstošā veidā vajadzēs notēmēt mūsu bruņotos spēkus, mūsdienīgos trieciena līdzekļus uz tām teritorijām, no kurām nāk draudi mums," sacīja Putins, savā Piemaskavas rezidencē Novoogarjovā tiekoties ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

"Tiklīdz draudi nāk no kaimiņvalsts, Krievijai ir attiecīgi jāreaģē un jāīsteno sava aizsardzības politika tādā veidā, lai neitralizētu draudus pret to," piebilda Putins.

"NATO nāk uz mūsu robežām, nevis mēs kaut kur virzāmies," sacīja Krievijas prezidents, atbildot uz jautājumu par to, ka gan Maskava, gan NATO pastiprina bruņotos spēkus reģionā.

Putins tomēr piebilda, ka nevajadzētu pārspīlēt NATO radītos draudus.

"Mēs, protams, visu analizēsim, uzmanīgi sekosim tam, tomēr es pagaidām neredzu neko tādu, kas liktu mums īpaši uztraukties. Tas viss drīzāk ir politiski signāli attiecībā uz Krieviju vai saviem sabiedrotajiem, mūs vairāk uztrauc pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršana: tā ir nopietna lieta ar stratēģisku nozīmi," sacīja Putins.

Putins arī paziņoja, ka "vislabākā Somijas drošības garantija ir tās neitrālais statuss".

Putins pirms tam otrdien pateica, ka Krievija šogad palielinās savu kodolarsenālu par vairāk nekā 40 starpkontinentālajām raķetēm. NATO to kritizēja kā "ieroču žvadzināšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!