Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien kritizēja Somijas prezidentu Sauli Ninisto par Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā iekļauto Krievijas amatpersonu neielaišanu Somijā.

Somija šī mēneša sākumā valstī neielaida sešus Krievijas deputātus, tostarp parlamenta apakšpalātas spīkeru Sergeju Nariškinu, kuriem bija paredzēts piedalīties Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sanāksmē.

Maskava uz šo soli reaģēja dusmīgi, norādot, ka amatpersonas, kas visas iekļautas ES sankciju sarakstā Krievijas darbību Ukrainā dēļ, bija plānojušas piedalīties starptautiskā konferencē.

"Krievijas prezidents norādīja uz dažu ES dalībvalstu spiediena rezultātā pieņemtā lēmuma legālo nekorektumu," teikts Kremļa izplatītajā paziņojumā pēc abu līderu telefonsarunas.

Tomēr "tika izteikta pārliecība, ka Krievija un Somija kopīgiem spēkiem spēs saglabāt labas kaimiņattiecības" un abu valstu attiecību draudzīgo raksturu, rakstīts paziņojumā.

Krievija patlaban piedzīvo kopš Aukstā kara laikiem nebijušu krīzi attiecībās ar Rietumiem.

Krievijas darbību Ukrainā dēļ ES un ASV noteikušas sankcijas pret vairākiem Krievijas pilsoņiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem Ukrainā, kā arī pret atsevišķiem Krievijas ekonomikas sektoriem.

EDSO parlamentārās asamblejas sanāksmē Somijā galu galā tika pieņemta rezolūcija, kurā tika nosodītas Krievijas darbības Ukrainā, tālāk izolējot Maskavu organizācijā, kas tika radīta dialoga veicināšanai starp Rietumeiropu un Austrumeiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!