Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins pirmdien licis savām amatpersonas pieklusināt toni attiecībā uz Baltkrieviju, cenšoties risināt diplomātisko konfliktu ar kārtējo Krievijas kaimiņu.

"Pat ja mēs uzskatām, ka mums ir taisnība, mums ir jādomā, ko mēs sakām, un jāizrāda savaldība. Ikdienas dzīvē un politikā cilvēku apvainošana nav labākais situācijas risinājums," valdības sēdē paziņoja Putins. "Es augu Ļeņingradas ielā, un pagalmā mums bija tāds teiciens: "Kurš kā apsaukājas, tas viņš arī ir.""

"Lai arī kas notiktu, mēs ar Baltkrieviju esam ģimene. Ģimenēs var būt strīdi un skandāli, taču ikdienas dzīve norit, un mums ir jāstrādā," sacīja Putins.

Kā ziņots, Krievija pirms tam pirmdien apsūdzēja Baltkrieviju iracionālā uzvedībā saistībā ar Minskas lēmumu boikotēt Kolektīvās drošības līguma organizācijas (KDLO) līderu apspriedi Maskavā.

"Ir acīmredzams, ka šis mēģinājums sasaistīt divpusīgas dabas lēmumu ar tādas starptautiskas organizācijas kā KDLO attīstību ir iracionāls un kļūdains," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā izvietotā paziņojumā.

Ministrija pauž nožēlu par politisko pavērsienu, taču vienlaikus uzsver, ka Baltkrievija joprojām ir viens no Krievijas tuvākajiem sabiedrotajiem.

"Mēs Baltkrievijā redzam daudzsološu partneri un sabiedroto," pavēstīja ministrija.

Baltkrievija atteicās piedalīties KDLO sanāksmē, protestējot pret "diskriminējošo" Krievijas lēmumu aizliegt Baltkrievijas piena produktu importu. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko svētdien paziņoja, ka boikotēs samitu, apsūdzot Krieviju mēģinājumā "nospiest baltkrievus uz ceļiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!