Krievijas prezidents Vladimirs Putins NATO vēstnieka amatā apstiprinājis nacionālistiski noskaņoto politiķi Dmitriju Rogozinu, bijušo vadītāju Krievijas Tēvzemes partijai, kas cīnījās pret imigrāciju, raksta BBC.
Rogozins iepriekš ir izteicis brīdinājumus Maskavai, ka rietumu militārā apvienība rada draudus, kā arī aicinājis Krievijai saglabāt stingru nostāju, neatbalstot Kosovas neatkarību.

Rogozins ir bijis Krievijas pārstāvis Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, kas ir Strasbūrā bāzēta cilvēktiesību organizācija.

2005.gadā Krievijas Augstākā tiesa aizliedza Tēvzemes partijai piedalīties Maskavas Pilsētas padomes vēlēšanās, jo priekšvēlēšanu kampaņa, kurā parādījās Rogozins, tika atzīta par rasistisku.

Korespondenti norāda, ka Rogozina apstiprināšana amatā liecina par Krievijas nostāju pret rietumiem – NATO Krievijā tiek uztverta ar lielām aizdomām, politiķi un iedzīvotāji uzskata alianses pēc kara notikušo paplašināšanos austrumu virzienā par acīmredzami naidīgu rīcību, un Rogozins iepriekš ir aicinājis Krieviju pārapbruņoties, lai sagatavotos iespējamiem draudiem no rietumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!