Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam piešķīris ģenerālmajora militāro pakāpi, sociālajos medijos paziņojis pats Kadirovs.

Rīkojumu par pakāpes piešķiršanu pagājušajā nedēļā telefoniski nolasījis pats Putins, bet Kadirovs to noklausījies "kā pieklājās pēc reglamenta" miera stājā.

"Es vienmēr esmu teicis un atkārtošu vēlreiz, ka esmu mūsu prezidenta uzticamais kājnieks, kurš gatavs izpildīt viņa vissarežģītākās pavēles jebkurā kontinentā. Priekš tā mums ir viss: griba, izlēmība, pilna gatavība, tehnika un, lai nevienam nebūtu jautājumu, federālo struktūru likumīgi izsniegti ieroči," Kadirovs raksta vietnē "Vkontakte".

Kadirovs papildina, ka no Krievijas Iekšlietu struktūrām ir pārgājis uz Nacionālo gvardi.

30. jūnijā Kadirovs aicināja ievēlēt Putinu par prezidentu uz mūžu.

Pats Kadirovs un viņa ģimenes locekļi nesen tika iekļauti ASV sankciju sarakstā ar aizliegumu iebraukt valstī par nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem. Kadirovs uz to atbildēja ar foto, kurā pozē ar diviem ložmetējiem rokās.

Cilvēktiesību aktīvisti bieži norāda uz cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, tostarp netradicionālo seksuālo orientāciju pārstāvju un Kadirova kritiķu vajāšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!