Krievijas prezidents Vladimirs Putins priekšlaicīgi pametis Austrālijas pilsētā Brisbenā notiekošo G 20 valstu samitu, pirms tam paziņojot, ka samits norisinājies "labvēlīgā un lietišķā gaisotnē", vēsta raidsabiedrība BBC.

Putins savu lēmumu pamest samitu pirms tā oficiālā noslēguma skaidrojis, sakot, ka viņa ikdienas grafiks ir ļoti saspringts un viņam esot nepieciešams nedaudz pagulēt.

Krievijas prezidents devies prom laikā, kad pārējie samita dalībnieki  brokastojuši.

„Lai nebūtu šeit nekādu spekulāciju, kāpēc es negāju brokastīs. Šeit palika finanšu ministrs, un viņš paziņos to, ko es teicu par mūsu pūlēm un virzību cīņā ar Ebolas vīrusu," izteicies Putins.

Krievija iepriekš izpelnījusies Eiropas valstu un ASV kritiku par rīcību Ukrainas Austrumos. 

Šī gada G20 sanāksmi uzņemošās valsts premjers Tonijs Ebots ir apsūdzējis Krieviju, ka tā separātistiem ir piegādājusi bruņojumu, ar ko jūlijā notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons samitā brīdināja, ka, ja Ukrainā joprojām būs Krievijas karavīri un tanki, Eiropas attiecības ar Krieviju būs "daudz citādākas" un potenciāli iespējamas turpmākas sankcijas, iepriekš vēstīja raidsabiedrība BBC.

Pati Krievija noliedz, ka sūtītu savus ieročus un bruņojumu uz Ukrainu.

Šajos apstākļos Putins varētu nepalikt Brisbenā līdz G20 samita beigām, jau sestdien, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja aģentūra "Bloomberg".

Pret Putina vizīti Brisbenā piketu bija sarīkojuši Austrālijas ukraiņi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!