Kremlis piektdien ir izplatījis informāciju, ka Krievijas prezidents ir devis piekrišanu Kioto protokola ratificēšanai. Tas nozīmē, ka stāsies spēkā ANO vides aizsardzības līgums, kura mērķis ir ierobežot globālo sasilšanu, ziņo ārvalstu prese.
Kremļa pārstāvis ziņo, ka Putins parakstīja parlamenta ratifikāciju ceturtdienas vakarā. Tā stāsies spēkā pēc tam, kad Krievija šo savu lēmumu paziņos oficiāli.

Abas Krievijas parlamenta palātas deva piekrišanu protokola ratifikācijai jau pagājušā mēnesī pēc tam, kad Putins apliecināja Krievijas vēlmi pievienoties pārējām 126 valstīm. Tās visas ir parakstījušas līgumu, kura ietvaros tiktu samazināts siltumnīcas efektu radošo gāzu daudzums, informē Reuters.

Lai līgums stātos spēkā, bija nepieciešama Krievijas piekrišana, jo protokolu 2001. gadā bija atteikušās ratificēt Amerikas Savienotās Valstis, kuras ir pasaules lielākais piesārņojuma radītājs.

1997. gadā sastādītais Kioto protokols paredz, ka lielākās valstis līdz 2012. gadam samazinās apkārtējā vidē izdalītā oglekļa dioksīda daudzumu līdz tādam līmenim, kas ir par 5,2% mazāks nekā 1990. gadā.

Krievija bija solījusi parakstīt protokolu jau 1999. gadā, bet tad tika panākta vienošanās, ka tas tiks darīts apmaiņā pret Eiropas Savienības piekrišanu iekļaut Krieviju Pasaules Tirdzniecības organizācijā.

Globālās temperatūras paaugstināšanās ir radījusi dažādas dabas parādības, tajā skaitā īpaši stipras lietavas, plūdus un jūras līmeņa paaugstināšanos. Taču kritiski noskaņotie eksperti apgalvo, ka, lai kaut nedaudz ietekmētu pasaules klimatu, nāksies izdot triljonus dolāru, ja vien vides aizsardzības pasākumos neiesaistīties lielās valstis, piemēram, Ķīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!