Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ tiek pārcelti visi masu pasākumi par godu 75. gadadienai kopš uzvaras Otrajā pasaules karā, tostarp 9. maija parāde Maskavas Sarkanajā laukumā.

Uz vēlāku laiku tiek pārcelta parāde Sarkanajā laukumā un akcija "Nemirstīgo pulks", paziņoja Putins, norādot, ka svinības notiks vēlāk šogad.

Kā Drošības padomes sanāksmē pavēstīja Putins, ar koronavīrusa izplatību saistītie riski neļauj viņam veikt sagatavošanās darbus svinībām.

"Šobrīd mums priekšā ir grūta, smaga izvēle. Mums svēts ir gan 9.maija datums, gan svēta ir katra cilvēka dzīvība," paziņoja Putins. "Lai sarīkotu 9.maija parādi, tās sagatavošana ir jāsāk tieši tagad, taču ar epidēmiju saistītie riski (..) nedod man tiesības sākt šobrīd gatavošanos parādei un citiem masu pasākumiem."

"Tāpēc es uzdodu aizsardzības ministram, drošības iestāžu vadītājiem, visu līmeņu varasiestādēm mainīt grafiku un pārcelt gatavošanos parādei Sarkanajā laukumā, parādēm reģionos, pārcelt visus masu pasākumus, kuriem bija jābūt saplānotiem par godu lielās uzvaras 75. gadadienai," pavēstīja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!