Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas prezidenta amata kandidāts un premjers Vladimirs Putins kārtējo reizi pārmetis Latvijai daudzu krievvalodīgo "tiesību ierobežošanu" un liegumu nepilsoņiem piedalīties nesenajā tautas nobalsošanā, vēsta Krievijas masu mediji.

Putins savā prezidenta amata kandidāta programmā, kas publicēta laikrakstā "Moskovskije novosti", vēlreiz norādījis uz Latvijā un Igaunijā it kā esošo cittautībnieku tiesību ierobežošanu.

"Mēs apņēmīgi centīsimies, lai Latvija un Igaunija ievēro autoritatīvu starptautisko organizāciju daudzās norādes par mazākumtautību tiesību ievērošanu. Ar esošo apkaunojošo "nepilsoņu" statusu nedrīkst samierināties. Un kā var samierināties, ka katram sestajam Latvijas un katram 13. Igaunijas iedzīvotājam kā nepilsonim ir liegtas politiskās, vēlēšanu un sociāli-ekonomiskās tiesības, liegts brīvi izmantot krievu valodu" uzskata Putins.

Putins savā programmā pieskaras arī nesenajai Latvijas tautas nobalsošanai, kurā netika atbalstīta ideja par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai.

"Dalībai referendumā nepielaida atkal 300 000 "nepilsoņu". Un nekādos rāmjos neiederas Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas atteikums kā novērotājus reģistrēt Krievijas Sabiedriskās palātas delegāciju. Tikmēr starptautiskās organizācijas, kurām jāatbild par demokrātijas standartu ievērošanu, visas klusē kā ūdeni mutē ieņēmušas," asi saka Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!