Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien pēc tikšanās ar Šveices prezidentu Didjē Burkhalteru paziņojis, ka Krievija aicina prokrieviski noskaņotos separātistus pārcelt 11.maijā ieplānoto "referendumu" uz vēlāku laiku.

"ITAR-Tass" ziņo, ka Putins lūgumu pārcelt "referendumu" par krievu valodas statusu un Ukrainas federalizāciju pārcelt uz vēlāku laiku pamatojis ar to, ka jārada piemēroti apstākļi "referenduma" norisei.

Referenduma biļetenos, kuri otrdien jau tika demonstrēti Kremļa kontrolētajos televīzijas kanālos, redzams, ka jautājums formulēts šādi: "Vai atbalstāt aktu par Doņeckas tautas republikas valstisko neatkarību?"

Putins pēc tikšanās ar Burkhateru kārtējo reizi apgalvojis, ka notikumi Ukrainā attīstās pēc paša ļaunākā scenārija un vainojami tajā esot cilvēki, kas "organizēja valsts apvērsumu Kijevā".

Vienlaikus Putins paziņojis, ka Kijevai nekavējoties jāpārtrauc pret separātistiem vērstās operācijas Ukrainas dienvidaustrumos.

"Pats galvenais ir izveidot tiešu un pilnvērtīgu dialogu starp pašreizējo Kijevas varu un Ukrainas dienvidaustrumu iedzīvotājiem, lai Ukrainas dienvidaustrumu iedzīvotāji varētu pārliecināties par to, ka tiks ievērotas viņu likumiskās tiesības," Putina teikto citē "ITAR-Tass".


"Delfi" jau daudzkārt vēstījis, ka pēdējās dienās Ukrainas valdība izvērsusi pretterorisma operācijas valsts dienvidaustrumos esošajā Slovjanskā un citās pilsētās, kur aktīvi darbojas prokrieviski orientētie separātisti. Saņemtas ziņas par to, ka gan Slovjanskā, gan Doņeckā kaujās bojāgājuši vairāki desmiti separātistu, taču bojāgājušie ir arī Ukrainas bruņoto spēku rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!