Krievijas prezidents Vladimirs Putins televīzijas intervijā kā "maz ticamu" noliedzis kara ar Ukrainu iespējamību, saucot šādu scenāriju par "apokaliptisku", vēsta raidsabiedrība BBC.

"Es domāju, ka tāds apokaliptisks scenārijs ir maz ticams, un ceru, ka tas nekad nenotiks," Putins paziņoja telekanāla "Rossija-1" ēterā. Krievijas līderis arī norādīja, ka, ja Minskas vienošanās tiks ievērota, Ukrainas austrumi "pakāpeniski stabilizēsies".

"Eiropa ir tikpat ieinteresēta kā Krievija. Neviens nevēlas konfliktu Eiropas malā, sevišķi bruņotu konfliktu," papildināja Putins. 

Krievijas līderis intervijā ieteica Ukrainas vadībai normalizēt dzīvi valstī – sakārtot ekonomiku, sociālo sfēru un "civilizētā veidā sakārtot attiecības ar valsts dienvidaustrumiem".

Kamēr Putins kara iespējamību raksturo kā "mazticamu", daudzi uzskata, ka netiešs Krievijas un Ukrainas karš patiesībā jau notiek.

Kijeva un Rietumi tieši Krieviju apsūdz Minskas vienošanās un pamiera neievērošanā. Lai gan formāli 15. februārī stājās spēkā pamiers, Maskavas atbalstītie kaujinieki turpināja uzbrukumus Debaļceves pilsētai. Ukrainas karavīri pēc smagām kaujām šo apdzīvoto vietu pagājušajā nedēļā pameta.

Pirmdien Kijeva paziņoja, ka Minskā panāktās vienošanās punkts par smago ieroču atvilkšanu no konflikta zonas tiks izpildīts tikai tad, kad prokrieviskie kaujinieki pārtrauks apšaudes, kas līdz šim nav noticis.

Gan Kijeva, gan NATO, gan virkne Rietumvalstu ir norādījušas uz to, ka Ukrainā atrodas Krievijas karavīri un bruņojums. Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt, lai gan nenoliedz, ka uz Ukrainu karot no Krievijas dodas "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!