Foto: Vida Press

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien aizvadījis īstu telefonsarunu ar seru Eltonu Džonu, sakot, lai viņš neņem ļaunā jokdaru izlēcienu, un piedāvājot tikties, vēsta aģentūra "Reuters".

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā viltus zvanītāji no Krievijas izjokoja Džonu, liekot mūziķim domāt, ka Putins vēlas pārrunāt seksuālo minoritāšu tiesības valstī.

Kā stāstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Krievijas prezidents šoreiz tiešām ir piezvanījis Džonam. Putins esot teicis: "Es zinu, ka tu tiki izjokots pa telefonu, bet neapvainojies. Tie ir nekaitīgi cilvēki, kaut arī tas neattaisno viņu rīcību."

Putins arī sacījis, ka viņš labprāt tiktos ar pasaules slaveno mākslinieku, kad abu grafikos atradīsies tam brīvs brīdis, žurnālistiem stāstīja Peskovs.

Vēstīts, ka starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Human Rights Watch" (HRW) paudusi bažas par homofobisku uzbrukumu skaita pieaugumu Krievijā un nosodīja prezidenta Vladimira Putina valdību par šo problēmu nerisināšanu.

Organizācija norādīja, ka homofobisku uzbrukumu skaits sācis palielināties pēc tam, kad Putins 2013. gadā parakstīja pretrunīgi vērtēto likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū.

HRW norādījusi, ka likums par homoseksuālisma propagandas aizliegumu nepilngadīgo vidū efektīvi legalizē diskrimināciju un ir saistāms ar homofobiskas retorikas pieaugumu valsts medijos un homofobiskas vardarbības palielināšanos valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!