Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalsta ideju par bruņotas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas izvietošanu Donbasā, atsaucoties uz Kremļa preses sekretāru Dmitriju Peskovu, vēsta "Kommersant.ru".

"Kopumā par tādas misijas izvietošanu – patiešām, Putins pārrunu laikā tam ir piekritis," pastāstīja Peskovs. "Tas ir, esošajā gadījumā ir sapratne par tādas misijas noderīgumu, bet tas ir jāizstrādā EDSO ietvaros," paskaidroja Putina runasvīrs.

Iepriekš Krievijas pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs norādīja, ka pašlaik nav priekšnosacījumu bruņotas misijas izvietošanai Donbasā. Pret šādas misijas izvietošanu kategoriski iebilst arī Maskavas atbalstīto kaujinieku Ukrainas teritorijā pašpasludinātās "tautas republikas".

Tā sauktā "Normandijas četrinieka" samitā šonedēļ Berlīnē, kurā piedalījās Francijas, Vācijas, Krievijas un Ukrainas līderi, esot panākta vienošanās par bruņotas EDSO policejiskās misijas ievešanu Donbasā, iepriekš paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Līdz šim Donbasā, kur kopš 2014. gada pavasara notiek bruņots konflikts starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajiem separātistiem, darbojas neapbruņota EDSO novērošanas misija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!