Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins Jaungada apsveikumā valsts iedzīvotājiem paziņojis, ka Krievijā notikušajos protestos nav nekā neparasta.

Putins norādījis, ka valsts atrodas politiskā cikla vidū: beigušās Valsts domes vēlēšanas, sākas prezidenta vēlēšanas. "Tādos laikos politiķi vienmēr ekspluatē pilsoņu jūtas, viss nedaudz šūpojas, mutuļo, taču tā ir neizbēgama samaksa par demokrātiju. Te nav nekā neparasta," teikts Putina apsveikumā, kura tekstu sestdien izplatīja Krievijas valdības preses dienests.

Krievijas premjers uzsvēris, ka vēlas "novēlēt visiem mūsu pilsoņiem - neatkarīgi no politiskajām simpātijām: gan tiem, kuri simpatizē jaunajiem spēkiem, gan tiem, kuri atrodas pa labi, apakšā, augšā, vienalga, kur - visiem gribu novēlēt labklājību un uzplaukumu".

4.decembra Valsts domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" uzvarēja ar 49,3% balsu un ieguva 238 no 450 deputātu vietām, tomēr parlamenta apakšpalātā, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, partija zaudēja 77 vietas. Opozīcija norāda, ka arī šis rezultāts ir panākts ar krāpšanos un reālais atbalsts premjerministram Vladimiram Putinam un viņa partijai ir krietni vien mazāks. Pret vēlēšanu rezultātiem visā Krievijā protestējuši tūkstošiem cilvēku.

4.martā notiks prezidenta vēlēšanas, pēc kurām Putins ir iecerējis atgriezties prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!