Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas veiksmīga attīstība Eiropas ekonomikas modelī ir biedējoša Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, jo tas var kalpot par pievilcīgu un "lipīgu" piemēru Krievijas sabiedrībai, intervijā laikrakstam "Novoje vremja" viedokli pauž Krievijas politologs un publicists Andrejs Piontkovskis.

"Viņam zaudēt varu Krievijā nozīmē daudz vairāk, nekā vienkārši zaudēt varu. Viņš redzēja ierakstu par pulkveža Kadafi dzīves pēdējām 15 minūtēm un nevēlas beigt tāpat. Tāpēc centīsies palikt pie varas uz mūžu un žņaugt Ukrainu līdz pēdējam," skaidro Piontkovskis.

Putins ir paudis neapmierinātību, ka Ukrainas jaunās valdības koalīcijas līgumā ielikts punkts par vēlmi iestāties NATO. Ģeopolitiski un ideoloģiski Ukraina vienalga ir NATO sabiedrotā, uzskata publicists. Ja Putinu uztrauc tas, ka NATO valstij uzbrukt būtu grūtāk un ka tagad Ukraina ir iebiedējama, viņš maldās, norāda politologs.

"Tā vai citādi Kijevai sniegs palīdzību, tai skaitā ar militārajām piegādēm," pārliecību pauž Piontkovskis.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdzīgu viedokli par Putina vēlmi noturēties pie varas, lai izvairītos no sodīšanas par gadiem ilgušo korupciju, izteica Putina bijušais sabiedrotais un Kremļa korupcijas atmaskotājs Sergejs Kolesņikovs

Viņš uzskata, ka Krievijas agresiju pret Ukrainu varētu motivēt tieši Putina bailes no varas zaudēšanas, kuras nosargāšanai Kremļa saimnieks būtu gatavs pielietot pat atomieročus.

Vēstīts, ka Lībijas diktatoru Muamari Kadafi pēc gāšanas no varas nogalināja nemiernieki 2011. gada oktobrī. Internetā izplatījās video, kuros redzams, kā asiņains, bet vēl dzīvs pulkvedis nonācis kaujinieku rokās.

Par Kadafi dzīves pēdējiem mirkļiem plašāk var lasīt šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!