Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas premjerministrs un prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins prasa valsts Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) visus valsts balsošanas iecirkņus aprīkot ar timekļa kamerām, lai internetā "visa valsts varētu redzēt, kas notiek pie konkrētās vēlēšanu urnas", par Putina ceturtdien paziņoto vēsta Krievijas masu mediji.

"Es piedāvāju un prasu CVK uzstādīt tīmekļa kameras visos balsošanas iecirkņos [..]," sacījis Krievijas premjerministrs, norādot, ka tādejādi tiks izslēgtas šaubas par vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Vienlaikus Putins, ceturtdien atbildot uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem, arī uzsvēra, ka neiebilst pret sankcionētiem protestiem.

Jau vēstīts, ka svētdien 4. decembrī Krievijā notika parlamenta apakšpalātas Valsts Domes vēlēšanas, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem uzvarēja pašlaik valdošā prezidenta Dmitrija Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija", kas gan zaudēja divu trešdaļu vairākumu parlamentā. Tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji norāda uz plašiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un apšauba to tiesiskumu, tāpēc Krievijā notika plaši opozīcijas rīkoti protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!