Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sanāksmē Kremlī paudis bažas par to, ka iedzīvotāju ienākumu līmenis pieaug nepietiekami ātri, taču patiesībā tas krītas, vēsta portāls "The Bell".

Putins norādīja, ka iekšzemes kopprodukta pieaugums (+0,7 % par pirmo pusgadu) un ražošanas pieaugums (+2,6%) ir vērtējams "viennozīmīgi pozitīvi", taču kopumā dinamika neesot apmierinoša.

Viņaprāt ekonomiskajai izaugsmei būtu jābūt daudz stabilākai un dinamiskākai. Viņš arī izcēla inflācijas mazināšanos līdz 4,5%.

"Bet pat uz šī fona, ņemot vērā algu pieaugumu ekonomikā, reālie cilvēku ienākumi aug lēni. Tāda situācija nevar neradīt bažas," teica Kremļa saimnieks.

Tiesa, prezidentam vajadzētu bažīties vēl vairāk – reālie iedzīvotāju ienākumi krītas, precizē "The Bell". Saskaņā ar oficiālajiem "Rosstat" datiem 2019. gada pirmajā ceturksnī reālie rīcībā esošie iedzīvotāju ienākumi ir nokritušies par 2,3%, bet pēdējo piecu gadu laikā krievi kļuvuši par 11,7% nabadzīgāki.

Savukārt Revīzijas palāta paziņoja, ka par šī gada pirmo pusgadu reālie iedzīvotāju ienākumi ir samazinājušies (par 1,3%), lai gan uzkrātās algas pieaugušas par 1.8%, bet pensijas par 0.8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!