Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien kritizēja ASV vadīto karu Irākā, norādot, ka iepriekšējā pieredze liecina, ka tādām ar resursiem bagātām valstīm kā Krievijai ir jāveido spēcīgi bruņotie spēki, lai tās spētu aizsargāt sevi, raksta "Reuters".
"Paldies Dievam, Krievija nav Irāka," teica Putins tiešraidē nacionālajā televīzijā, kur viņš atbildēja uz iedzīvotāju iesūtītiem un tiešraidē uzdotiem jautājumiem. "Krievija ir pietiekami spēcīga, lai aizstāvētu savas intereses nacionālajā teritorijā un, starp citu, arī citos pasaules reģionos," teica prezidents.

Šādas atbildēs izskanēja uz kāda iedzīvotāja jautājumu par iespējamiem ASV plāniem pārņemt kontroli pār Krievijas plašo, resursiem bagāto zemi. "Es zinu, ka šādas idejas briest dažu politiķu prātos, tomēr tas ne pie kā nenovedīs. Visspilgtākais piemērs pašlaik ir Irāka."

"Tas, ko mēs darām, lai palielinātu mūsu spējas aizstāvēties, ir pareizā izvēle, un mēs tāpat arī turpināsim," norādīja Krievijas prezidents.

Putins, kura prezidentūras termiņš beidzas martā, tiešraidē slavēja Krievijas stabilo ekonomisko izaugsmi un uzlabojušos dzīves apstākļus. Viņš norādīja, ka pašreizējā gada inflācija 8,5% apmērā ir lielāka, nekā valdība bija paredzējusi, bet vainoja tajā globālos ekonomiskos faktorus, piemēram, subsīdiju samazināšanu Eiropas lauksaimniecībā un pieprasījumu pēc biodegvielas.

Putins arī norādīja, ka mazinās Krievijas demogrāfiskā krīze, jo pašlaik dzimstība ir sasniegusi augstāko līmeni pēdējo 15 gadu laikā kopš viszemākā rādītāja sasniegšanas 1999.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!