Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievija pārskatīs savu nostāju pret tālāku NATO paplašināšanu, ja Maskava tiks vairāk iesaistīta šajā procesā.
"Attiecībā uz NATO paplašināšanu, uz to var skatīties ar citām acīm.. ja NATO maina nokrāsu un kļūst par politisku organizāciju. Protams, mēs pārskatīsim savu pozīciju attiecībā uz šādu paplašināšanu, ja mēs jutīsimies iesaistīti šādos procesos," teica Putins kopīgā preses konferencē ar Eiropas Savienības līderiem Briselē.

"Kā šis process būtu jāīsteno, ir jāapspriež diskusijās par [ES un Krievijas] vienošanām. Mums ir dažas idejas par šo plānu un mēs esam gatavi tās apspriest ar saviem partneriem," sacīja Krievijas prezidents.

Eiropas Savienība (ES) un Krievija samitā Briselē trešdien vienojās katru mēnesi rīkot konsultācijas ārlietu un drošības politikas jautājumos. Šis solis būtiski veicinās ES un Krievijas politisko sadarbību, paziņoja ES prezidējošās valsts Beļģijas premjerministrs Gijs Verhofstads.

"Mēs esam nolēmuši, ka tam jābūt strukturētam dialogam, kura ietvaros jārīko ikmēneša tikšanās starp ES Politisko un drošības komiteju un Krievijas Federāciju," preses konferencē paziņoja Verhofstads.

Putins pēc nozīmīgā ES un Krievijas samita, kurā arī pieņemts paziņojums par vēlmi sadarboties cīņā pret terorismu, sacīja: "Šobrīd, kad mēs kopīgi veidojam jaunu Eiropas drošības struktūru, sadarbība starp Krieviju un ES ir īpaši piemērota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!