Foto: AFP/Scanpix

Vladimirs Putins pirmdien stājies valsts vadītāja amatā, zvērot pie valsts konstitūcijas. Putins par Krievijas prezidentu kļuvis jau trešo reizi, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Inaugurācijas ceremonija notikusi Lielajā Kremļa pilī, kur Putins nodevis prezidenta zvērestu. Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins paziņoja par Putina oficiālu stāšanos amatā, pēc tam tika atskaņota Krievijas himna.

Ceremonijā piedalījās aptuveni 3 tūkstoši viesu, starp kuriem Federācijas padomes locekļi, Krievijas Valts domes deputāti, Sabiedriskās palātas un prezidenta administrācijas pārstāvji, valdības un Konstitucionālās tiesas locekļi, galveno reliģisko konfesiju pārstāvji un aicinātie viesi. Ceremonijā piedalījās arī bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni.

Jau vēstīts, ka Vladimirs Putins par prezidentu 4. martā notikušajās vēlēšanās ievēlēts ar 63,6% balsu.

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents pēdējos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!