Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nesen ticies ar televīzijas raidījumu vadītāju Kseniju Sobčaku, kura medijos neoficiāli minētā kā iespējamā prezidenta amata kandidāte no opozīcijas nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Tikšanās, kuras precīzs laiks netiek atklāts, iemesls bijusi Sobčakas veidotā filma par savu tēvu – bijušo Sanktpēterburgas mēru un Putina priekšnieku Anatoliju Sobčaku, kurš pēc tam tika apsūdzēts finanšu noziegumos un pēkšņi mira 2000. gadā.

Kā apgalvo BBC avoti, Sobčaka nointervējusi Putinu filmas vajadzībām, bet pēc tam palikusi parunāt ar prezidentu divatā. Pati Sobčaka šīs ziņas vēl nav komentējusi.

Par Ksenijas Sobčakas iespējamo izvirzīšanu cīņai par prezidenta amatu 2018. gada vēlēšanās, kurā eksperti prognozē Putina atkārtotu apstiprināšanu amatā, pirmo reizi septembrī ziņoja laikraksts "Vedomosti" un citi mediji.

Tad arī tika apgalvots, ka galīgo lēmumu Sobčaka pieņems pēc tikšanās ar Putinu. Sobčaka tolaik paziņoja, ka savus plānus ar Prezidenta administrāciju nesaskaņo, bet nesenā intervijā žurnālam "Glamour" nenoliedza, ka varētu pieteikt savu kandidatūru vēlēšanām.

Saistībā ar Sobčakas iespējamo kandidatūru uzmanību ir piesaistījusi Sobčakas sociālo tīklu diskusija ar opozicionāru Alekseju Navaļniju, kā arī uzņēmēja Jevgenija Čičvarkina aicinājumi Sobčakai neiesaistīties cīņā par prezidenta krēslu, uz ko sievietes vīrs Maksims Vitorganoms atbildēja visai rupjā veidā.

Ksenija Sobčaka aktīvi iesaistījās opozīcijas masu protestos 2011. gada beigās un 2012. gada sākumā, kad prezidenta krēslā pēc viena termiņa pavadīšanas premjera amatā atgriezās Putins. Pēdējos gados Sobčaka no politiskās darbības gan ir attālinājusies.

Ziņas par Sobčakas iespējamo kandidēšanu un tikšanos ar Putinu izskan laikā, kad Kremlim izaicinājumu ar savu korupcijas atmaskošanas darbu un spēju sapulcināt lielas ļaužu masas uz protestiem pret Putina varu ir metis Aleksejs Navaļnijs.

Viens no ievērojamākajiem Navaļnija vadītā pretkorupcijas fonda darbiem, kas izraisīja plašu rezonansi un pat spēja mobilizēt Krievijas iedzīvotājus protestiem, ir martā publicēts pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā.

Navaļnijs ir pieteicis sevi cīņai pat prezidenta krēslu un savu kampaņu turpina par spīti tam, ka Centrālā vēlēšanu komisija noliedz viņa iespējas tikt reģistrētam vēlēšanu cīņai un par spīti regulāriem apcietinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!