Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins grasās ieiet vēsturē kā PSRS atjaunotājs, uzstājoties ASV Kongresa Senāta ārlietu komitejā viedokli pauda valsts sekretāra vietniece politiskajos jautājumos Viktorija Nulanda.

Nulanda senatoriem norādīja, ka Putina žēlošanās par PSRS sabrukumu gadu gaitā ir kļuvusi tikai skaļāka un ka tas ASV dara bažīgas. Pēdējā pusgada laikā Putins arvien biežāk runā, ka "suverēnā Ukrainas valsts faktiski ir Krievijas daļa, pieder Krievijai un tā tālāk", viņa turpina.

"Bažas rada tas, ka viņš [Putins] kā sava mantojuma projektu tiecas atjaunot Padomju Savienību, bet pēc tam, kas zina, vai viņa apetīte būs apmierināta ar apēsto, vai arī viņš ies tālāk," spriež Nulanda.

Tāpēc ir svarīgi, lai būtu vienotība ASV, Ukrainā un starp NATO sabiedrotajiem, ar to parādot, ka ir gatavība reaģēt uz Krievijas darbībām, viņa uzskata.

Uz šo Nulandas paziņojumu reaģējis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, norādot, ka PSRS atjaunošanas nav iespējama, ziņo portāls "Meduza". Viņš pasvītro, ka postpadomju telpā ir radusies Neatkarīgo Valstu sadraudzība, Eirāzijas Ekonomiskā savienība, Krievijas un Baltkrievijas Apvienotā valsts, taču nekas no tā neesot mēģinājums atdzīvināt PSRS.

Jau vairākas nedēļas viens no galvenajiem starptautiskās politikas tematiem ir militārā spriedze pie Ukrainas, tiek publicēta pat detalizēta informācija, kā Krievijas iespējamais uzbrukums Ukraunai izskatītos, savukārt otrdien Kremļa saimnieks Vladimirs Putins situāciju tiešsaistē pārrunāja ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!