Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir cietis sakāvi Ukrainā, jo viņam neizdevās realizēt plānu par masveidīgu situācijas destabilizāciju Ukrainas austrumos un dienvidos, par Polijas ārlietu ministra Radoslava Sikorska pausto vēsta aģentūra UNIAN.

"Maskavā rēķinājās, ka, tāpat kā Krimā, arī citās Ukrainas austrumu un dienvidu daļās izdosies iegūt nozīmīgu vietējo iedzīvotāju atbalstu Krievijas darbībām. Šis reģionālo apvērsumu un marionešu valdību radīšanas plāns Ukrainas teritorijā cieta sakāvi," laikrakstam "Kultura Liberalna" atklāja Sikorskis.

Lai gan Krievijas "projekts" Ukrainā neizdevās, tas nenozīmē, ka Kremlis ir atteicies no saviem mērķiem, uzskata politiķis. "Tas nenozīmē, ka nebūs kārtējo mēģinājumu," viņš brīdina.

Krievija ir atklāti teikusi, ka vēlas Ukrainas pievienošanu Eirāzijas ekonomiskajai savienībai, kurā ietilpst arī Kazahstāna un Baltkrievija, atgādina Sikorskis, skaidrojot, ka Ukrainas dalība šai organizācijai ir ļoti svarīga.

Tagad, kad ir kļuvis skaidrs, ka nevar pievienot visu valsti, Krievija cenšas savai savienībai pievienot kaut daļu Ukrainas, uzskata Sikorskis.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!