Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Viljamu Bērnsu pagājušajā nedēļā Maskavā runājis par reģionālajiem konfliktiem un attiecību krīzi, pirmdien pavēstīja Kremlis.

Bērnss pēc ASV prezidenta Džo Baidena lūguma bija devies uz Maskavu, kur divu dienu vizītes gaitā ticies ar augstākajām amatpersonām, norādīja ASV vēstniecība.

Telekanāls CNN pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Bērnss nosūtīts uz Maskavu, lai brīdinātu Krieviju par karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas robežas.

Pēc sanāksmēm Krievijā Bērnsam bijusi telefonsaruna ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Kā pirmdien sacīja Kremļa preses sekretārs, Putins un Bērnss runājuši par divpusējām saitēm, reģionāliem konfliktiem un diplomātiskajām attiecībām.

Sīkākas detaļas viņš nesniedza.

Bērnss, kas bija ASV vēstnieks Maskavā no 2005. līdz 2008. gadam, Maskavu apmeklējis laikā, kad Vašingtonas un Maskavas attiecības bija saspīlētas.

Kopš nonākšanas ASV prezidenta amatā Baidens pastiprinājis spiedienu pret Putinu. Maijā Krievija ASV oficiāli atzina par "nedraudzīgu valsti".

Pentagons pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka rūpīgi monitorē situāciju Ukrainā, parādoties ziņām par jaunu Krievijas karaspēka koncentrāciju pie Ukrainas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!