Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien telefona sarunā ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu uzaicināja britu ekspertus palīdzēt izanalizēt tā dēvēto "melno kasti" no Krievijas militārās lidmašīnas, kuru novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Turcija.

"Vladimirs Putins uzaicināja britu speciālistus piedalīties notriektā [bumbvedēja] "Su-24" lidojuma datu reģistra atkodēšanā," pēc sarunas paziņoja Kremļa preses dienests.

Tas informēja, ka "abu valstu līderi runāja par drošības garantēšanu Tuvajos Austrumos, galvenokārt kontekstā ar centieniem noregulēt situāciju Sīrijā". "Tika norādīts, ka Krievijai un Lielbritānijai ir līdzīga pieeja draudiem, ko rada "Islāma valsts" un citu teroristisko grupējumu darbība reģionā. Šajā kontekstā tika apspriesti jautājumi par divpusējās sadarbības organizēšanu dažādu valsts struktūru līmenī," informēja Kremļa preses dienests.

Putina un Kamerona telefona saruna notikusi pēc Lielbritānijas puses iniciatīvas.

Jau vēstīts, ka Turcijas iznīcinātāji 24. novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz. Turcija ir atteikusies atvainoties par notikušo.

Pirmdien Krievijas prezidents deva rīkojumu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu sagaidīt ārvalstu ekspertus un tikai tad sākt "melnās kastes" datu analīzi, rūpīgi visu fiksējot.

Saistībā ar lidmašīnas notriekšanu Krievija pret Turciju ir ieviesusi sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!