Foto: AFP/Scanpix
Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins intervijā ziņu aģentūrai AFP atzinis, ka vēl ir pāragri prognozēt viņa nākotni politikā, neraugoties uz runām par viņa apņemšanos atgriezties Kremlī 2012.gada prezidenta vēlēšanās.

"Ir jānogaida līdz 2012.gadam, tagad ir tikai 2010.gads. Kad nonāksim tuvāk pie 2012., tad redzēsim," sacīja pašreizējais Krievijas valdības vadītājs.

Putins Kremļa vadībā bija no 2000. līdz 2008.gadam, un šajā laikā viņš tiek uzteikts par valsts pašapziņas atjaunošanu, kas tika iedragāta pēc Padomju Savienības sabrukuma.

2008.gada maijā viņa vietā stājās Dmitrijs Medvedevs, kurš nekavējoties savu priekšteci iecēla premjerministra amatā. Vairums analītiķu gan uzskata, ka Putina rokās joprojām koncentrēta lielāka vara.

2012.gadā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās Putins var kandidēt uz vēl vienu termiņu valsts vadītāja postenī, un viņš pats nekad šādu iespēju nav nedz noliedzis, nedz arī apstiprinājis.

"Protams, mēs jau domājam par šo jautājumu ar prezidentu Medvedevu," viņš atklāja, vienlaikus piebilstot, ka nebūtu pareizi pieņemt kādus lēmumus, neizpildot savus pienākumus pašreizējos amatos. Turklāt 2012.gada vēlēšanu iznākums, viņaprāt, būs atkarīgs no pašreizējā snieguma. "Tas, kā mēs rīkosimies 2012.gadā, atkarīgs no šiem rezultātiem."

Intervijā bijušais prezidents veltīja atzinīgus vārdus savam pēctecim, kuru viņš raksturoja "kā vienu no līdzautoriem mūsu iekšpolitikai un ārpolitikai".

Analītiķi norāda, ka 2012.gada vēlēšanās iespējami vairāki scenāriji - saglabājas pašreizējais "status quo", Putins atgriežas Kremlī, bet Medvedevs kļūst par premjerministru, vai arī varētu iesaistīties vēl kāda trešā figūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!