Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sācis vērsties pret Federālā drošības dienesta (FSB) Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienestu, kas pirms Krievijas neprovocētā iebrukuma Ukrainā, gatavoja Putinam informāciju par politisko situāciju tur, atsaucoties uz diviem žurnālistiem, kas ilgstoši pēta Krievijas specdienestu darbu, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza".

Medijs norāda, ka tā dēvētā FSB Piektā dienesta vadītajam – ģenerālim Sergejam Besedam –, kā arī viņa vietniekam ir piemērots mājas arests.

Piektā dienesta darbs ir pārraudzīt FSB komunikāciju ar citu valstu, tostarp ASV, specdienestiem.

Medija rakstā uzsvērts, ka, spriežot pēc tam pieejamās informācijas, Putins esot sapratis, ka, lai arī Piektā dienesta pienākumos ietilpst ziņot viņam par politisko situāciju Ukrainā, viņš esot saņēmis tikai tādu informāciju, kādu pēc specdienestā strādājošo domām viņš vēlas dzirdēt.

"Meduza" ziņo, ka "oficiālais" drošības līdzekļu piemērošanas iemesls ir līdzekļu izšķērdēšana un korupcija, taču pētnieciskie žurnālisti uzsver, ka, visticamāk, šādi soļi sperti, reaģējot uz pašlaik notiekošo Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!