Foto: EPA/Scanpix/LETA

Jurists no Vladivostokas Maksims Čihunovs iesniedzis prasību par braukšanu ar motociklu bez aizsargķiveres pie administratīvās atbildības saukt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta portāls "Sibīrija. Reālijas".

10. augustā, kad Maskavā notika kārtējie plašie protesti pret varasiestādēm par opozīcijas kandidātu nepielaišanu Maskavas domes vēlēšanām, Kremļa saimnieks viesojās okupētajā Krimas pussalā, par ko protestu izteica Ukraina.

Putins piedalījās prokremliskā motokluba "Nakts vilki" ikgadējā šovā un Sevastopolē ieradās motociklistu kolonnas priekšgalā, stūrējot motociklu "Ural" ar blakusvāģi.

Putinam aiz muguras sēdēja Sevastopoles gubernatora pienākumu izpildītājs Mihails Razvožajevs, bet blakusvāģī Krimas valdības vadītājs Sergejs Aksenovs – visi bez aizsargķiverēm.

Blakus Putina vadītajam "Ural" motociklam brauca "Nakts vilku" prezidents, par Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku Ķirurgs.

Krievijas Valsts autoinspekcijas Sevastopoles nodaļas priekšniekam adresēto iesniegumu ar aicinājumu par ķiveru nelietošanu saukt pie atbildības Putinu un citus motociklistu kolonnas dalībniekus, Čihunovs nosūtījis caur internetu.

Jurists paskaidroja, ka iesniegumu rakstījis, jo Putins un pārējie izdarījuši pārkāpumu, bet likums visiem ir viens un nevar būt nekādu "dubulto standartu".

Jāatgādina, ka Arhangeļskas apgabala tiesa piesprieda 15 tūkstošu rubļu (204 eiro) sodu kādam iedzīvotājam Georgijam Minjaevam, kurš kritizēja Putinu par braukšanu pie kravas automašīnas stūres bez piesprādzētas drošības jostas.

Tiesa nosprieda, ka Minjaeva komentārs pie sociālajā tīklā "Vkontakte" publicētā video no Krimas tilta atklāšanas pērnā gada maijā, ir traktējams kā "varas apvainošana".

Tilta atklāšanas pasākumā Putins pats sēdās pie kravas auto "Kamaz" stūres un brauca pāri jaunajam tiltam. Video bija redzams, ka viņš nav piesprādzējis drošības jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!