Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka ietekmīgā biznesmeņa Borisa Berezovska lēmums nodot savas ORT akcijas Krievijas mākslinieciskās inteliģences pārstāvju pārvaldījumā ir uzslavas vērts.
Ceturtdien preses konferencē Ņujorkā ANO Tūkstošgades samita ietvaros Krievijas prezidents sacīja, ka ir būtiski, lai personas, kurām tiks nodotas akcijas, "nebūtu vadāmi cilvēki", jo pretējā gadījumā tā būtu "akciju pārcelšana no vienas kabatas otrā".

Putins uzsvēra, ka pagaidām nav informēts par šā notikuma niansēm.

Berezovskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas prezidenta administrācijas intensīvais spiediens licis viņam atteikties no akciju paketes televīzijas kanālā ORT.

Vēstulē Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Berezovskis uzsver, ka viņš nodod savas akcijas kanāla ORT žurnālistiem, jo valdības amatpersonas ir draudējušas, ka pretējā gadījumā viņam draud cietums.

Berezovskis ceturtdien preses konferencē Maskavā nosauca to žurnālistu un inteliģences pārstāvju vārdus, kuru pārvaldījumā viņš plāno nodot sev piederošās televīzijas kanāla ORT akcijas.

Šo cilvēku vidū ir rakstnieks Vasilijs Aksjonovs, Natālija Gevorkjana no laikraksta "Kommersant", Igors Golembiovskis no laikraksta "Novije izvestija", Georgijs Gulija un Sergejs Dorenko no ORT, Anna Kačkajeva no radio "Svoboda", Kirils Kļeimenovs no ORT, Oto Lācis no laikraksta "Novije izvestija", Vladimirs Pozners no ORT un ATV, advokāts Henrijs Rezņiks, Vitālijs Tretjakovs no "Ņezavisimaja gazeta", bijušais ORT ģenerāldirektors Igors Šabdurasulovs, Jegors Jakovļevs no laikraksta "Obščaja gazeta" un Leonīds Jakubovičs no ORT.

Biznesmenis pastāstīja, ka viņam piederošās telekanāla akcijas tiks nodotas pārvaldījumā uz četriem gadiem, un tās tiks "vienlīdzīgi" sadalītas to pārvaldnieku starpā. Pārvaldnieki "par savu darbu" saņems 20 procentus ienākumu no akcijām.

Viņš precizēja, ka viņa akciju pakete ORT ir "tikai nedaudz vairāk nekā 42 procenti no akciju kopskaita". Tomēr kopā ar akcijām, kas pieder Apvienotajai komercbankai, žurnālistu un inteliģences pārstāvju pārvaldījumā tiks nodoti 49 procenti ORT akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!