Foto: AFP/Scanpix
Putnu gripa atklāta diviem cilvēkiem Ķīnas Henaņas provincē, kas ir pirmie reģionā fiksētie inficēšanās gadījumi pēdējā bīstamās slimības uzliesmojumā, kurā inficēts jau 51 cilvēks, vēsta aģentūra "Reuters".

Viens no slimniekiem – 34 gadus vecs vīrietis ir kritiskā stāvoklī, tikmēr otra inficētā personas, kura ir 65 gadus veca, stāvoklis ir stabils, informē mediķi.

Sestdien Ķīnas slimību izplatības kontroles amatpersonas ziņoja, ka putnu gripa konstatēta septiņus gadus vecam bērnam galvaspilsētā Pekinā. Šīs bija pirmās ziņas par slimības izplatību ārpus uzliesmojuma vietām valsts austrumos, kur tās sākās martā. Bērna vecāki strādājuši mājputnu tirdzniecībā, norāda amatpersonas.

Jau vēstīts, ka pirmās ziņas par cilvēku inficēšanos ar H7N9 vīrusu valsts austrumos konstatētas 31. martā. Putnu gripas dēļ Ķīnas varas iestādes kādā Šanhajas tirgū ir nokāvušas vairāk nekā 20 000 putnu, bet no slimības jau ir miruši vairāki cilvēki.

Veselības amatpersonas uzskata, ka cilvēki ar vīrusu inficējas tiešā kontaktā ar mājputniem. Līdz šim neesot gūti pierādījumi, ka slimība viegli izplatās no cilvēka uz cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!