Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien, 18. martā, paziņoja, ka ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covide-19" visā pasaulē saslimuši vairāk nekā 200 000 cilvēki.

"Covid-19" pirmie saslimšanas gadījumi pērnā gada nogalē bija fiksēti Ķīnā, bet 100 000 saslimušo robeža bija pārsniegta pirms 12 dienām. Tomēr pēdējās divas nedēļas saslimušo skaits strauji audzis un tagad pārsniegta 200 000 robeža.

PVO apstiprina, ka no slimības miruši vairāk nekā 8000 cilvēku, bet 80% saslimšanas gadījumu konstatēti Eiropā un Klusā okeāna Rietumu reģiona valstīs (lielākā daļa Āzijas valstu). PVO norāda, ka joprojām iedarbīgākā lieta "Covid-19" izpaltības apturēšanā ir sociālā distancēšanās, atceļot lielos pasākumus un pārsvarā uzturoties mājās.

"Lai apspiestu un kontrolētu epidēmiju, valstīm ir jāveic izolācija, pārbaude, ārstēšana un izsekošana. Ja nesekos rīcība, izplatīšanās ķēde var turpināties mazākos apmēros un tad atkal atsākties, kad tiks atcelti ierobežojumi," norāda PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka "Covid-19" izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmija līmeni.

Kopumā vīruss, kura uzliesmojums pērnā gada decembrī sākās Ķīnas pilsētā Uhaņā, konstatēts vairāk nekā 100 valstīs, tostarp visās 27 Eiropas Savienības (ES) dalībniecēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!