Foto: Reuters/Scanpix
Pirms diviem gadiem pazudušās MH370 lidmašīnas pasažieru radinieki vēlas pārņemt meklēšanas darbus "savās rokās", lai tādējādi varētu valdību mudināt paplašināt meklēšanas teritoriju Austrumāfrikas piekrastē, informē ziņu aģentūra "Reuters".

Radinieki uzskata, ka meklēšanas darbi līdz šim nerit pietiekoši veiksmīgi un raiti, atzīmē "Reuters".

Tāpat ziņu aģentūra atgādina, ka šī gada beigās noslēgsies lidmašīnas meklēšanas darbi. Lidmašīnas vraku trīs kuģi joprojām bez rezultātiem meklē 120 000 kvadrātkilometru plašā sektorā Indijas okeāna dienvidos, kur saskaņā ar aprēķiniem tā varētu būt iekritusi.

"Lai gan meklēšanas darbi beigsies, mēs vēlamies, lai pasaule zinātu - mums meklēšanas darbi vēl turpināsies," sacījusi radinieku pārstāve Greisa Subatira Natana.

"Malaysia Airlines" lidmašīna pazuda 2014. gada 8. martā un tajā atradās 239 cilvēki. Lidaparāta izzušanas iemesli joprojām ir neskaidri, bet tās meklēšana kļuvusi par vienu no dārgākajām meklēšanas ekspedīcijām pasaules vēsturē.

Līdz šim ir atrasti dažādi atlūzu fragmenti, kas, iespējams, varētu piederēt MH370 lidmašīnai.

Izmeklētāji arī apstiprinājuši, ka daži no atlūzu fragmentiem patiešām pieder "Malaysia Airlines" lidmašīna pazuda 2014. gada 8. martā un tajā atradās 239 cilvēki. Lidaparāta izzušanas iemesli joprojām ir neskaidri, bet tās meklēšana kļuvusi par vienu no dārgākajām meklēšanas ekspedīcijām pasaules vēsturē.

Lidmašīnas vraku trīs kuģi joprojām bez rezultātiem meklē 120 000 kvadrātkilometru plašā sektorā Indijas okeāna dienvidos, kur saskaņā ar aprēķiniem tā varētu būt iekritusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!