Bēguļojošā Bosnijas serbu līdera Radovana Karadžiča sieva ir lūgusi savu vīru padoties ANO Kara noziegumu tribunālam, informē ārvalstu masu mediji.
Ierakstā, kas tika demonstrēts Bosnijas serbu telekanālā, Ljiljana Karadžiča izmisīgi mudināja viņu tā rīkoties, domājot par savu ģimeni.

Šī mēneša sākumā uz desmit dienām NATO karavīri arestēja Karadžiča dēlu, raksta BBC.

Karadžičs un viņa militārais komandieris Bosnijas pilsoņu kara laikā Ratko Mladičs ir iekļauti ANO tribunāla meklētāko noziedznieku sarakstā.

Abi vīrieši tiek apsūdzēti par genocīdu un aptuveni 8 000 musulmaņu nogalināšanu Srebrenicas slaktiņa laikā 1995.gada jūlijā.

Karadžiča kundze, kura visu desmit bēguļošanas gadu laikā ir atbalstījusi savu vīru, TV uzrunā teica: “Šis ir ziņojums manam vīram Radovanam Karadžičam. Man ir jāvēršas pie tevis šādā veidā, jo citādi tas nav iespējams.”

“Uz mūsu ģimeni pastāvīgi tiek izdarīts spiediens no visām pusēm. Mums tiek draudēts visdažādākajos veidos, tiek izteikti draudi mūsu īpašumam un dzīvībām. Mēs dzīvojam nepārtrauktu satraukumu, sāpju un ciešanu gaisotnē.”

“Tāpēc, izvēloties izrādīt lojalitāti pret tevi vai mūsu bērniem un mazbērniem, esmu izdarījusi šādu izvēli,” viņa teica.

“Man ir sāpīgi un grūti tev to lūgt, taču es izmisīgi un no visas sirds un dvēseles lūdzu tev padoties. Tas būs tavs upuris mūsu, savas ģimenes labā.”

“Es ceru, ka tu esi dzīvs un brīvs, lai pats varētu pieņemt šo lēmumu, un es lūdzu tev darīt tā, kā būs labāk tavai ģimenei.”

“Visā šajā bezpalīdzībā un vājumā tas ir vienīgais, ko es šobrīd varu darīt.”

NATO pārstāvji ir neveiksmīgi veikuši reidus vairākās vietās, kur, pēc viņu domām, varētu slēpties Karadžičs.

Viņa dēls Aleksandrs atradās apcietinājumā no 7.līdz 17.jūlijam, jo viņš tika turēts aizdomās par palīdzības sniegšanu savam tēvam.

Ģimenes locekļi vienmēr ir uzsvēruši, ka neuztur nekādus sakarus ar Karadžiču, tāpēc pret tiem nevajadzētu izvirzīt nekādas sankcijas.

Starptautiskas drošības aģentūras pārstāvji šomēnes ziņoja, ka Karadžiča pašreizējā uzturēšanās vieta varētu būt ziemeļrietumu Melnkalnes attālākie reģioni.

Kaimiņos esošās Bosnijas miera uzturēšanas spēki nevar veikt nekādus pasākumus, jo Melnkalne neatrodas viņu darbības teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!