Krievijas spēki ir sagūstījuši un nogādājuši Maskavā vienu no ievērojamākajiem čečenu kaujinieku komandieriem Salmanu Radujevu.
Par to pirmdien ziņo aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Krievijas prezidenta vietas izpildītāja Vladimira Putina teikto.

"Tas ir viens no odiozākajiem bandītu līderiem. Tagad viņš ir cietumā, kur viņam ir īstā vieta. Es gribētu ticēt, ka tas ir tikai sākums," sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka Radujevs sagūstīts "īpašā operācijā".

Radujevs vadīja liela mēroga ķīlnieku saņemšanas operāciju Čečenijas kaimiņrepublikā Dagestānā 1996.gada janvārī. Viņa vienību un aptuveni 150 ķīlniekus Krievijas spēki aplenca Dagestānas ciemā Pervomaiskā, taču viņiem izdevās izlauzties un atgriezties Čečenijā.

1996.gada maijā tika ziņots, ka Radujevs ar šāvienu ievainots galvā un esot miris. Tomēr pēc ārstēšanās ārzemēs viņš parādījās sabiedrībā pēc četriem mēnešiem. Par viņa nāvi tika ziņots arī pagājušajā mēnesī.

Radujevu apsūdz bandītismā, terorismā, Pjatigorskas dzelzceļa stacijas sprādziena organizēšanā 1997. gadā un citiem terora aktiem. Tīlīt pēc apsūdzības uzrādīšanas, Radujevs tiks nopratināts. Ja viņa vainu pierādīs, Radujevam draud cietumsods līdz 20 gadiem, ziņo www.lenta.ru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!