ASV atbalsta Krievijas priekšlikumu Irānai atdot izlietotu kodoldegvielu, taču Teherāna no šī piedāvājuma atsakās. ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa uzskata, ka tas liecina par Irānas vēlmi radīt kodolieročus, ziņo "Ria Novosti".
"Mēs atbalstam Krievijas plānu, kas ļaus Irānai veidot nemilitāras kodoltehnoloģijas, taču viņiem jāsūta izlietotu kodoldegvielu atpakaļ uz Krieviju, lai nevarēt bagātināt un pārstrādāt urānu Irānas teritorijā," telekompānijai CBS pauda Raisa.

Pēc viņas teiktā, Irāna šo priekšlikumu noraidīja, jo vēlas paši bagātināt un pārstrādāt urānu, lai kādā noteiktā posmā varētu arī radīt ieročus. Raisa neatbildēja uz telekompānijas jautājumu, vai ASV varētu pielietot militāro spēku, ja problēmas Irānā netiks atrisināta līdz brīdim, kad beidzas ASV prezidenta Džordža Buša pilnvaras.

Viņa gan uzsvēra, ka pašlaik ASV plāno risināt šo problēmu diplomātiskajā ceļā.

"Mēs uzskatam, ka vēl ir laiks, lai diplomātiskais ceļš nostrādātu. ES nearu jums pateikt, ka pēc pieciem sešiem mēnešiem nebūs kāda progresa, kurš mums būs jāņem vērā, taču pagaidām vēl tā nav," paudusi Raisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!